Höstmötet med bladutdelning

 Torsdagen den 16:e november 2023 träffades Linköpings grafiska sällskap på Linköpings Bokhandel för höstmöte och bladutdelning. Vid ankomst bjöds det på ett glas bubbel. Årets konstnär Maria Nordin närvarade och blev intervjuad.

Urban på Galleri Sander visade olika inramningar av bladet.  Galleri Sander, Nygatan 41, har tagit över förvaringen av våra aktuella blad. Så dit är ni välkomna att vända er, om ni vill hämta årets blad och tidigare års blad (max 3 år).

Efter bladutdelning och en intressant och givande intervju med Maria bjöds det på Scones mm i fiket på Linköping bokhandel.  Till detta kunde man köpa ett glas vin eller öl om man så önskade.

Konsten och arkitekturen i
Övre Vasastaden

Måndagen den 30 augusti träffades vi äntligen efter lång tid utan fysiska möten. Arkitekt Per Nilsson berättade om konsten och arkitekturen i Övre Vasastaden.
Vi promenerde runt i stadsdelen och beskådade både konsten i stadsdelen. Därefter avslutade vi med en enklare måltid på Restaurang Le Borgate som sällskapet bjöd på. En riktigt lyckad kväll med god mat och trevligt sällskap.


Medlemsbesök på Ståhl Collection

Den 25 januari besegrade 37 medlemmar från sällskapet mörker och kyla och besökte Ståhl Collection i Norrköping. Samlingen visades av ägaren och konstsamlaren Mikael Ståhl, som initierat berättade hur han under många år byggt upp sin samling av samtidskonst och nu visar den i sina egna lokaler.
Många var vi som imponerades av både konstverken i sig och även dess storlekar. Lokalerna i den gamla yllefabriken på 1900 m2 med sina enorma väggytor och takhöjder ger många av de stora konstverken förutsättningar för att ge besökaren en stor upplevelse. Några av verken är permanenta men annars skiftas utställningen årligen med start efter sommarsemestern. Mikael bjöd på många intressanta fakta och trevliga berättelser om de olika verken vilket gav en extra dimension av upplevelsen. Samlingen måste vara en av de bättre i Sverige och att den finns så nära i Norrköping gör nog att många av besökarna kommer att återkomma. Bland de konstnärer som fanns representerade i den aktuella utställningen så noterade vi både Jan Håfström och Ernst Billgren, vilka vi båda har haft som medlemsblad. Mer information om öppettider mm finns på https://stahlcollection.se/

Östergötlands museum

Passagen


Om du ändrar din e-post !

För fortlöpande uppdatering av Sällskapets e-postregister, ombeds du som medlem att översända aktuell e-postadress till oss då du ändrar din e-post. Kallelser till möten och annan information om Sällskapets aktiviteter sker genom e-postkommunikation, vilket gör att e-adressen blir viktig för att nå varje medlem. Vid e-postadressändring kontakta oss via kontaktformuläret på denna hemsida.

Årsavgift 2024

Inbetalning av årsavgiften för 2024 ska ske senast 2024-01-31.

Årsavgift 2024: 1500 kronor
Plusgiro: 288388-2

Glöm inte uppge namn och medlemsnummer!